Eva Plasmans

Het ontwerpproces van de studenten is voor mij even belangrijk als het eindresultaat

Eva studeerde interieurarchitectuur aan het toenmalige Henry van de Velde Instituut te Antwerpen. Ze doceert sinds 2011 aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen te Antwerpen. Binnen de opleiding interieurarchitectuur is Eva Plasmans hoofdlector voor de “Casestudies Ontwerpen” in de tweede bachelor. Daarnaast geeft ze met veel enthousiasme en vakkennis “kleurenleer” en “kleurenscenografie”.
Haar praktijkervaring en passie voor het vak gebruikt ze voor het begeleiden en motiveren van studenten tijdens hun creatieve zoektocht. Het ontwerpproces van de studenten is voor haar even belangrijk als het eindresultaat.

Eva Plasmans en de praktijk

Zij werkt sinds 2003 als zelfstandig interieurarchitecte. Gedurende deze periode heeft ze ruime praktische ervaring opgedaan. Hierbij heeft ze naast haar eigen projecten, de kans gekregen om freelance projectleider te zijn voor enkele gerenommeerde architecten- en interieurbureaus (Crepain Binst Architecten, Claire Bataille en Paul ibens, Costudio, Nathalie van Reeth). Op deze manier is ze in contact gekomen met de verschillende aspecten van het ontwerpproces voor zowel kleine als grotere projecten, met een uiteenlopend programma van eisen in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft ze de mogelijkheid gekregen om nauw samen te werken met belangrijke bedrijven uit de interieursector voor het uitwerken en ontwikkelen van nieuwe prototypes voor kantoormeubilair, objecten en verlichting.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Eva Plasmans

eva.plasmans@uantwerpen.be