Sam Vanhee

Een kleine wereld in een grote, een grote wereld in een kleine, een huis als een stad, een stad als een huis
– Aldo Van Eyck

Als doctorandus interieurarchitectuur werkt Sam op een FWO-gefinancierd project over het ontstaan van interieurarchitectuur in België en de rol van het onderwijs hierin. Tussen archief- en leeswerk door, verschijnt hij soms als jurylid voor ontwerp of als begeleider voor theoretische masterproeven.
Sam tracht zijn blikveld over de gebouwde omgeving telkens te diversifiëren. Na het behalen van zijn diploma ingenieur-architect aan de UGent in 2018, bouwde hij zijn intussen interdisciplinair parcours verder uit, en volgde de ManaMa Human Settlements aan de KU Leuven het jaar daarop. In 2020 startte hij zijn doctoraatsstudie interieurarchitectuur aan de UAntwerpen. Architectuur – Stad – Interieur: een cruciale triarchie.

Sam Vanhee en de praktijk

Sam schraagt zijn architecturaal, cultureel en sociologisch bewustzijn zowel binnen als buiten België. Hij studeerde aan de Tongji University in Shanghai en werkte als stagiair-ingenieur-architect in Beijing. In zekere zin dienen zijn activiteiten in België en China hetzelfde doel. Want hoe kunnen we zelfs maar pretenderen onze omgeving te kennen in al zijn complexiteit, zonder verder te kijken?

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Sam Vanhee

sam.vanhee@uantwerpen.be