Nico Verdickt

Elke grafische voorstelling van een ontwerp is gekoppeld aan een realisatieproces en een evenwichtsoefening aan de kostprijs hieraan verbonden

Nico studeerde (1988 - 1994) architectuur aan het Henry van De Velde-instituut - Hoger Instituut voor Architectuurwetenschappen en Productontwikkeling (nu UAntwerpen). Vervolgens (1995 - 1996) behaalde hij een Master in Bouwmanagement aan De Nayer instituut waar hij zich bekwaamde in strategisch management, organisatorische en financiële aspecten, kwaliteits-, aankoop- en commercieel beleid, logistiek, human resources, juridische aspecten en het management van bouwprojecten en volgde hij een aantal bijkomende opleidingen waaronder Expert - adviseur in onroerende goederen, ​​MAOff, VCA en Vastgoedrekenen.
Nico doceert deeltijds sinds 2008 ‘Bureau- en projectmanagement’, ‘Constructie – bouwpathologie’ en ‘Bestek/meten/begroten’ aan de faculteit. Binnen het opleidingsonderdeel Theorie Werkveldrelatie doceert hij ‘Bouweconomie: Bestek/meten/begroten’ en geeft hij zijn praktijk- en werfervaring door aan studenten interieurarchitectuur. Hij is gepassioneerd in de haalbaarheid, uitvoerbaarheid en de praktische uitwerking van een ontwerp, het realisatie- en bouwproces, tot en met de nazorg van een gerealiseerd project.

Nico Verdickt en de praktijk

Nico is stichtend vennoot en was tot 2020 -samen met Carl Verdickt- gedelegeerd bestuurder van Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN, een bureau voor architectuur en interieurarchitectuur dat zich voornamelijk heeft toegelegd op herbestemmingsprojecten op diverse schaalniveau’s. Naast zijn loopbaan als architect, is hij gastdocent (MAOff / NAV), ontwikkelde en realiseerde hij diverse vastgoed projecten met ON(T)ROEREND en staat hij met NEMOVEBLA bouwheren bij als projectmanager van sterk uiteenlopende bouwprojecten.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Nico Verdickt

nico.verdickt@uantwerpen.be