Iris Van der Schueren

Ik probeer studenten stap voor stap te begeleiden bij het ontwikkelen van een sterk inhoudelijk en artistiek project

Iris behaalde een master in de Interieurarchitectuur aan het Nationaal Hoger Instituut voor Bouwkunst en Stedebouw (NHIBS). Vandaag combineert zij haar zelfstandige praktijk met het lesgeven. De expertise en continue contacten met het hedendaagse werkveld en haar geestdrift voor architectuur, kunst en theater wordt ingezet bij het coachen van de studenten.
Binnen de opleiding interieurarchitectuur doceert zij het opleidingsonderdeel ergonomie in de 1ste bachelor; is zij betrokken bij de begeleiding van verschillende ontwerpvakken met name vorm & structuur in 1ste bachelor, coaching van 2 keuzevakken vormgeving & ruimte en vormgeving & meubelontwerp in de 3de bachelor en ontwerpbegeleiding van het onderzoeksproject en de masterproef. De verscheidenheid van deze ontwerpvakken waar zij als praktijkassistent bij betrokken is, geeft haar de gelegenheid de studenten inzicht te verschaffen in de gelaagdheid van het interieurontwerpen. Alles is deel van het geheel, het zoeken en ontwikkelen van gedachtenlijnen en de conceptvorming, de vertaling ervan naar een eigenzinnig ontwerp, het dieper uitwerken in detaillering, in textuur, in materialisatie en het creëren van een specifieke atmosfeer en beleving. Zij tracht hen stap voor stap te begeleiden bij het ontwikkelen van een sterk ‘inhoudelijk’ en ‘artistiek’ project, en beoogt steeds een ondersteunende en motiverende begeleiding in hun zoektocht naar een 'eigen' architectonische taal.

Iris Van der Schueren en de praktijk

Iris werkte gedurende 20 jaar als naaste medewerker van het Studiebureau Claire Bataille & Paul ibens Design, en deed voor hen totaalprojecten in binnen- en buitenland. In 2007 startte zij samen met collega Ann Buvens het ontwerpbureau Buvens.VanderSchueren bvba.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Iris Van der Schueren

iris.vanderschueren@uantwerpen.be