Stefan Martens

We shape the future

Stefan Martens geeft begeleiding in diverse opleidingsonderdelen van de opleiding Interieurarchitectuur. Hij geeft de cursus CAD; is titularis en begeleider van verschillende ontwerpopdrachten; en is lesgever in het opleidingsonderdeel Theorie Werkveldrelatie en Toegepast Management.
Stefan heeft een breed interesseveld en laat zich inspireren door de wereld die hem omringd. Zijn ontwerpvisie is niet zozeer geïnspireerd door de bestudering van wat reeds is geweest, dan wel door een antwoord trachten te bieden op de vraag “waar gaan we heen”. Deze filosofie brengt hij ook over op zijn studenten waarvan hij verwacht dat ze ontwerpoplossingen brengen voor de grote maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan.

Stefan Martens en de praktijk

Stefan studeerde af in 1990, heeft twee jaar stage gelopen bij Johan Steenbergen en heeft dan een eigen ontwerpbureau opgezet. Hier lag de focus op grote retail design projecten. Dit dwong hem om zeer methodisch te werk te gaan, zowel bij de conceptvorming als bij de uitvoering van de projecten. Doelgroepanalyse, marketing, budgetbeheer en projectmanagement, waren de kernwoorden die centraal stonden bij de projecten die hij ontwikkelden, wat hem binnen de interieurwereld een atypische interieurarchitect maakt.
Stefan is tevens gedurende een achttal jaar voorzitter geweest van de beroepsvereniging van Interieurarchitecten. Zijn focus lag hier op het professionaliseren van de organisatie en de organisatie kenbaar maken bij een groter publiek. Dit heeft hij o.a. gedaan door een magazine te lanceren waarin hij zelf ook korte artikels publiceerde en het organiseren van de Fidias Award.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Stefan Martens

Stefan.martens@uantwerpen.be