Saskia Gabriël

Mijn hoofddoel en passie is het leren vertalen van theorie en techniek naar een comfortabele leefomgeving op maat van de student

Saskia staat als deeltijds docent in voor de meer theoretische onderdelen zoals bouwfysica, akoestiek, wetgeving rond energie en technieken. Vanuit haar passie voor energie en een gezond binnenklimaat ontstaat een zeer praktische ingesteldheid naar de integratie van moderne technieken en materiaalgebruik binnen een concrete context. Een combinatie van een theoretische basis en opdrachten binnen praktische cases wordt aangewend om studenten te ondersteunen bij het leren ontwerpen van comfortabele interieuroplossingen en de theorie rond bouwfysica en technieken om te zetten naar de praktijk. Bij haar leren studenten de technieken ontwerpen die passen binnen een comfortabel interieur in elke zin en binnen elke context. Leren communiceren met andere partijen in een bouwproces vormt bovendien een rode draad doorheen de lessen.

Saskia Gabriël en de praktijk

Saskia is vandaag zelfstandig architect, EPB-verslaggever en ventilatieverslaggever. Als zaakvoerder voor haar eigen architectuurbureau legt ze zich toe op kleine en grote projecten, met de focus op energiezuinige projecten waar vaak ecologisch materiaalgebruik en technieken centraal staan. In opdracht en samenwerking van verschillende organisaties, studiebureau’s en bedrijven levert zij advies en artikels rond energie en EPB. Ze verzorgt regelmatig lezingen rond vernieuwde energiewetgeving en praktijkgerichte opleidingen, waaronder voor NAV (Netwerk Architecten Vlaanderen, beroepsvereniging voor architecten) en de Vitruvius Academy. Deze combinatie van praktische kennis en projectgebonden ervaringen biedt een meerwaarde en tracht zij te integreren in de theoretische basis van studenten.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Saskia Gabriël

Saskia.gabriel@uantwerpen.be