Praktische updates over brand worden vanaf nu steeds meegedeeld op de reguliere kanalen.

Personeelsleden die werken in de getroffen gebouwen kunnen terecht op deze Pintra-pagina.

Update 14

17 augustus 2022

 • Gebouwen B en D blijven tot nader order ontoegankelijk. 
 • Gebouw C hopen we tegen de start van het academiejaar opnieuw in gebruik te nemen.
 • De Sporthal in Gebouw E is opnieuw toegankelijk vanaf begin september. Het STIP en het Agora Caffee kan je reeds opnieuw bereiken via de glazen deuren, hoek Kauwenberg/Vekestraat.
 • Gebouw A met o.a. de Universiteitsbibliotheek en Gebouw V zijn toegankelijk via de Venusstraat. Alleen de studentenadministratie van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie op het gelijkvloers van Gebouw A kan je bereiken via de Prinsstraat 13. Andere bestemmingen zijn via Prinsstraat 13 onbereikbaar.

Update 13

8 juli 2022 

 • Gebouwen A, B, C, D, E (behalve STIP) zullen tot 21 augustus ontoegankelijk blijven.  
 • De bibliotheek (Gebouw A) is toegankelijk via de Venusstraat en is geopend volgens de zomerregeling. 
 • Het STIP (Gebouw E) is vanaf dinsdag 12 juli toegankelijk op de Stadscampus via de Vekestraat. Je kan het STIP ook telefonisch en via chat bereiken. Op Campus Drie Eiken is het STIP ook open. 
 • Het Agora Caffee in Gebouw E is gesloten wegens jaarlijks verlof. 
 • Personeel ontvangt een mail over het ophalen van spullen.  

In het verlengde weekend plannen we geen nieuwe updates. We communiceren opnieuw vanaf dinsdag 12 juli. Dringende zaken worden hier uiteraard wel steeds meegegeven. 

Update 12

8 juli 2022

De gebouwen A, B, C en D blijven omwille van veiligheidsredenen gesloten t.e.m. 21 augustus. Deze namiddag sturen we personeel en studenten een update over hoe je je spullen op een veilige manier kan oppikken. Het is momenteel verboden om die gebouwen te betreden.

De bibliotheek in Gebouw A blijft open volgens de zomerregeling. 

Update 11

8 juli 2022

Een update over de toegankelijkheid van de gebouwen en over het ophalen van persoonlijke spullen op de Stadscampus voor de komende dagen volgt deze vrijdagnamiddag. 

Update 10

7 juli 2022

 • Fietsen en auto's ophalen op de parking onder Gebouw D tot 16 uur
  Op donderdag 7 juli 2022 is het mogelijk om fietsen of auto’s op te halen tot 16 uur
  (Nadien wordt de poort voor onbepaalde duur terug afgesloten). 

Update 9

7 juli 2022

 • De Stadscampus bibliotheek is donderdag 7 juli open tijdens de openingsuren maar enkel toegankelijk via de Venusstraat 23.

 • Gebouw V is donderdag 7 juli open maar enkel toegankelijk via de Venusstraat 23.

 • Gebouwen B en D zijn gesloten door de waterschade.

 • Het is nog niet mogelijk om fietsen of auto’s op de parking onder Gebouw D op te halen.

 • De fietsenstalling achter Gebouw B is gesloten.  

 • Gebouwen C (enkel toegankelijk via de Venusstraat) en A: mogelijk om gerief op te halen maar niet om te werken.

 • Gebouw E
  Mogelijk om gerief op te halen maar niet om te werken.

  Het STudentenInformatiePunt (STIP) is op donderdag 7 juli en vrijdag 8 juli telefonisch en via de chat bereikbaar van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Op Campus Drie Eiken is het STIP binnen deze uren ook fysiek bereikbaar. 

  De vrije raadpleging van de Sociale Dienst gaat op donderdag 7 juli en vrijdag 8 juli van 9 tot 12 uur door op Campus Drie Eiken. De Sociale Dienst is ook telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur.

  Het Agora Caffee blijft op donderdag 7 juli gesloten. 

  Overzicht gebouwen

Update 8

6 juli 2022

Er werd een e-mail verzonden naar personeel en studenten omtrent de toegankelijkheid van de gebouwen donderdag.

Update 7

6 juli 2022

Ben je kotstudent en ligt je kot in de perimeter? Dan volg je dezelfde richtlijnen als bewoners. Heb je praktische vragen in verband met opvang of het ophalen van je spullen op je kot? Check de website van de Politie Antwerpen. Je kan ook bellen naar de blauwe lijn op 0800 123 12.

Update 6

6 juli 2022

De brand evolueert gunstig. Het vuur is nog niet uit maar de rook zal stilaan afnemen. Vanavond gaat het blussen nog door zolang het nodig is en vannacht houdt de brandweer de wacht. Morgen zal er opnieuw verder afgeblust worden maar dat kan gepaard gaan met nieuwe rook- en geurhinder of zelfs plaatselijk verkeershinder. Neem tijdig je voorzorgen.

Update 5

6 juli 2022

Er werd een e-mail verzonden naar personeel en studenten omtrent het ophalen van spullen in de Stadscampus. 

Update 4

6 juli 2022

De brand is nog niet onder controle. We verwachten nog uren werk. De nabije omgeving is niet toegankelijk. Woon je binnen de perimeter? Dan blijf je best gewoon binnen. Zodra je de perimeter verlaat, kan je even niet meer terug.

Update 3

6 juli 2022

Vragen over inzagen examens Faculteit Bedrijfs­wetenschappen en Economie? Alle info vind je op Blackboard. 

Update 2

6 juli 2022

De rookwolk is te zien in de ruime omgeving. Hou ramen en deuren dus gesloten want de brandweer heeft nog geruime tijd nodig om de brand te blussen. De hulpdiensten zetten de ruime omgeving van de Universiteit Antwerpen aan de Prinsstraat af voor het verkeer en een aantal straten zijn zelfs niet toegankelijk. Hou zeker ruimte voor de hulpdiensten.

Update 1

6 juli 2022

Er brak brand uit ter hoogte van het dak van gebouw B in de stadscampus, Prinsstraat (grote binnenplein). De gebouwen worden momenteel geëvacueerd dus volg de richtlijnen van de brandweer.  

De ontruimde gebouwen en parkings zijn ontoegankelijk en mag je niet betreden. Mensen die niet naar huis geraken verzamelen in de Meerminne (Gebouw M).