Hieronder vind je een overzicht van de cursussen die de Antwerp Doctoral School organiseert en gratis aanbiedt aan de doctorandi, volgens competentiecategorie.  Welke competenties wil jij aanscherpen?

Een overzicht van alle ADS-cursussen in alfabetische volgorde kan je terugvinden  in de navigatie op de Engelstalige zijde van deze pagina.

Onderaan deze pagina vind je hoe je kan inschrijven voor ADS-cursussen. Indien een ADS-cursus volzet is, kan je inschrijven op de wachtlijst. Lees zeker ook de regelgeving over aanwezigheid bij ADS-cursussen en annulering van inschrijving.

A. Onderzoeksvaardigheden en -technieken

B. Onderzoeksomgeving

C. Onderzoeksmanagement

D. Persoonlijke doeltreffendheid

E. Communicatieve vaardigheden

F. Netwerken en teamwerk

G. Carrière management

Inschrijven voor een ADS-cursus

Inschrijvingen 2021-2022

Op dinsdag 11 januari 2022 worden de inschrijvingen in SisA geopend voor het cursusaanbod van ADS voor het tweede semester van 2021-2022.

Hoe inschrijven?

  1. Breng je (her)inschrijving als doctoraatsstudent voor het academiejaar 2021-2022 in orde. Dit kan vanaf 16 juli 2021.
  2. Ga naar de Sisa Selfservice
  3. Log in met je studentenaccount.
  4. Bevestig in  SisA Selfservice je privacy-instellingen (via de tegel 'Taken')
  5. Kies Studieprogramma / Opl.onderdelen inschrijven / Inschrijven via Modeltraject

Voor een gedetailleerd stappenplan: raadpleeg onze handleiding "Hoe inschrijven voor ADS-cursussen".

Wachtlijst

Wanneer een cursus volzet is, kan je je in SisA registreren op de wachtlijst. Geregistreerden op de wachtlijst worden gecontacteerd indien

  • een plaats is vrijgekomen door uitschrijving van een deelnemer
  • een nieuwe cursus(reeks) binnen het lopend semester wordt georganiseerd.

Doctorandi op de wachtlijsten krijgen geen voorrang tot inschrijving voor cursussen in het volgend semester. ADS houdt bij de planning van het cursusaanbod rekening met het aantal geïnteresseerden op de wachtlijsten.

Hoe uitschrijven?

Je kan uitschrijven voor een ADS-cursus via e-mail naar kris.declerck@uantwerpen.be en catherine.bayart@uantwerpen.be,  ten laatste 2 weken voor aanvang van de cursus.  Lees aandachtig de regelgeving van het trainingsaanbod i.v.m. aanwezigheid.