BEKIJK VIDEO: Hoe inschrijven voor de ADS-cursussen? (Engels)

Hieronder vind je een overzicht van de cursussen die de Antwerp Doctoral School organiseert en gratis aanbiedt aan de doctorandi, per competentiecategorie. Welke competenties wil jij aanscherpen?

Op de Engelstalige zijde van deze pagina vind je in de navigatiestructuur ook een overzicht terug van de ADS-cursussen, in alfabetiche volgorde.

Onderaan deze pagina wordt toegelicht hoe je kan inschrijven voor ADS-cursussen. Indien een cursus volzet is, kan je inschrijven op de wachtlijst. Lees zeker ook de regelgeving over aanwezigheid bij ADS-cursussen en annulering van inschrijving.

A. Onderzoeksvaardigheden en -technieken

B. Onderzoeksomgeving

C. Onderzoeksmanagement

D. Persoonlijke doeltreffendheid

E. Communicatieve vaardigheden

F. Netwerken en teamwerk

G. Carrière management

Inschrijven voor een ADS-cursus

Inschrijvingen 2023-2024

Op dinsdag 9 januari 2024 (ochtend) worden de inschrijvingen in SisA geopend voor het cursusaanbod van ADS voor het tweede semester van 2023-2024.

Hoe inschrijven?

  1. Breng je (her)inschrijving als doctoraatsstudent voor het academiejaar 2023-2024 in orde. Dit kan vanaf 16 juli 2023.
  2. Log op de SisA Selfservice in met je studentenaccount.
  3. Bevestig in SisA je privacy-instellingen (via de tegel 'Taken').
  4. Kies 'Studieprogramma', vervolgens 'Opl.onderdelen inschrijven' en dan 'Inschrijven via Modeltraject'.

Raadpleeg voor een gedetailleerd stappenplan de handleiding op de Helpdesk of de instructievideo bovenaan deze webpagina.

Wachtlijst

Wanneer een cursus volzet is, kan je je in SisA registreren op de wachtlijst. Doctorandi die zich op de wachtlijst hebben ingeschreven, worden gecontacteerd indien:

  • een plaats is vrijgekomen door uitschrijving van een deelnemer;
  • een nieuwe cursus(reeks) binnen het lopend semester wordt georganiseerd.

Doctorandi op de wachtlijsten krijgen geen voorrang tot inschrijving voor cursussen in het volgend semester. De Antwerp Doctoral School houdt bij de planning van het cursusaanbod wel rekening met het aantal geïnteresseerden op de wachtlijsten.

Hoe uitschrijven?

Je kan uitschrijven voor een ADS-cursus door ten laatste 2 weken voor de start van de cursus een mail te sturen naar adscourses@uantwerpen.be.

Lees aandachtig de regelgeving van het trainingsaanbod i.v.m. aanwezigheid.

Cursusrooster SisA synchroniseren met je agenda

Wist je dat je je cursusrooster in SisA kan synchroniseren met je (outlook)agenda? Roosterwijzigingen worden automatisch bijgewerkt in je agenda-applicatie. Hoe je de synchronisatie instelt, hangt af van de app die je gebruikt. Meer uitleg vind je hier, in de helpdesk van de centrale onderwijsadministratie..