De Universiteit Antwerpen staat schouder aan schouder met de slachtoffers van het Russische oorlogsgeweld in Oekraïne. UAntwerpen wil de steun bieden die nodig is, zowel aan Oekraïense universiteiten, hun studenten en docenten als aan leden van de Russische academische gemeenschap die de agressie tegen Oekraïne afwijzen. Er is grote nood aan opvang voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. UAntwerpen toont zich solidair en richt een fonds op om hier hulp te bieden aan Oekraïense studenten en docenten en hun gezinnen die op de vlucht gaan en in België terecht komen..

Hoe kan jij helpen?

Doneer vandaag nog voor hulp aan Oekraïense studenten en docenten via het Universiteitsfonds Antwerpen. Met jouw warme steun maak je een wereld van verschil voor gezinnen die op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld. De Universiteit Antwerpen zet jouw giften in voor gecoördineerde materiële en psychologische ondersteuning maar ook voor taaltrajecten. 

Iedere gift vanaf 40 euro geeft recht op 45% belastingvermindering. Hiervoor leveren we een fiscaal attest af. Meer weten over fiscale attesten? Neem dan een kijkje op onze FAQ-pagina.

Je kan jouw gift overmaken op twee manieren:

  • Via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854 op naam van de Universiteit Antwerpen met als mededeling ‘hulp Oekraïense universiteiten'.  Voeg in de mededeling ook 'fiscaal attest' toe indien jouw gift minimum 40 euro bedraagt en dus recht geeft op een fiscaal attest.

  • Via online betaling waarbij je 'Hulp Oekraïense universiteiten' als voorkeursbestemming kan aanduiden.

De Universiteit Antwerpen staat voor vreedzame samenwerking en wederzijds begrip en verdraagzaamheid over grenzen heen. Laten we daarom nu actief solidair zijn met de slachtoffers van dit oorlogsgeweld.

Ben/ken jij een vluchteling-student?

Vluchteling-studenten kunnen voor meer informatie steeds terecht bij de International Students Office van de Universiteit Antwerpen: