Inhoud

Het belang van postuniversitair onderwijs en levenslang leren staat buiten kijf. De meeste alumni willen zich wel bijscholen, maar zien het soms niet zitten om 's avonds nog naar de campus te komen. Denk maar aan ouders van jonge kinderen bijvoorbeeld. Met gebruik van de aanwezige technologie op UAntwerpen bieden professoren Hans De Loof en Guido De Meyer hieraan een oplossing. Avondcolleges voor studenten worden live gestreamd vanop de campus. Alumni kunnen deze niet alleen mee volgen, maar dienen vanop afstand ook live mee vragen te beantwoorden. En de docenten kunnen live volgen of de deelnemers actief participeren. In slaap vallen op de sofa is niet aan de orde… Hoe dit alles concreet vorm krijgt in een good practice binnen de opleiding farmacie, wordt getoond tijdens de lunchsessie.
 

Gastsprekers

Hans De Loof | departement Farmaceutische Wetenschappen
Guido De Meyer | departement Farmaceutische Wetenschappen
 

Doelgroep

De good practice die voorgesteld werd, situeert zich binnen de opleiding farmacie. De achterliggende ideeën en concrete uitwerking ervan zijn evenwel transfereerbaar naar heel wat andere disciplines! U kan hiervan dus zeker inspiratie opdoen om deze ook te implementeren in uw onderwijs!
 

Datum en locatie

Deze sessie vond plaats op vrijdag 7 februari 2020, op Campus Drie Eiken.
 

Leermateriaal

De gebruikte presentatie vindt u hier. Voor personeelsleden van UAntwerpen is ook de video-opname van de sessie - na inloggen op Mediasite - hier beschikbaar.