Ondersteunen van academisch schrijven

Donderdag 7 november 2019, 14u30 - 15u30
Stadscampus - Klooster Grauwzusters - Lange Sint-Annastraat 7, promotiezaal

Inhoud

Academisch schrijven is een uitdaging waar alle studenten van onze universiteit vroeg of laat mee geconfronteerd worden. In deze sessie focussen we op twee verschillende online ondersteuningspakketten en bekijken we de mogelijkheden om deze pakketten in uw eigen onderwijs in te zetten.

Het ‘zelfstudiepakket academische bronverwerking’ is een pakket dat oorspronkelijk ontworpen werd voor de Faculteit SW en nu “vertaald” wordt naar een versie voor de Faculteit OW. Het bestaat uit verschillende modules (bijvoorbeeld, ‘citeren en parafraseren’), waarbij steeds een combinatie van theorie en oefeningen aangeboden wordt.

Het online pakket ‘Research and writing skills for dissertations and projects’  is ontwikkeld in een internationale samenwerking tussen verschillende universiteiten. Diverse faculteiten hebben hieraan hun bijdrage geleverd, waaronder de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie vanuit UAntwerpen. Het pakket bestaat uit tien digitale zelfstudiemodules die de verschillende stappen in het schrijven van een wetenschappelijke tekst toelichten. Zowel theorie als oefeningen en korte quizzen zijn erin geïntegreerd.
 

Gastsprekers

Doelgroep

Deze sessie is toegankelijk voor alle personeelsleden van de UAntwerpen en personeelsleden van de academische opleiding van de Hogere Zeevaartschool in het kader van de diploma-uitreiking.
 

Datum en locatie

Donderdag 7 november 2019, 14u30 - 15u30 (gevolgd door de diploma-uitreiking van de docenten- en assistentenopleiding. Je kan ook enkel voor de sessie inschrijven.)

Stadscampus - Klooster van de Grauwzusters (gebouw S), Lange Sint-Annastraat 7, promotiezaal
 

Leermateriaal

Na de sessie zal het gebruikte materiaal hier ter beschikking gesteld worden.