Philip Theys

Ik zie meubelen als basis van interieurbeleving

Philip is praktijkassistent binnen de opleiding interieurarchitectuur. Een enorme passie voor "meubelen" is de hoeksteen van zijn kennisoverdracht sinds 2009. Studenten de meerwaarde doen inzien van goed gekozen meubelen in ruimtes -en hoe deze stukken ruimte kunnen bepalen en transformeren- is de insteek van zijn lesgeven.

De basis wordt gelegd in het eerste bachelorjaar met meubelconstructie. Stapsgewijs wordt deze basis gekoppeld aan relevante voorbeelden en ontdekt de student dat "alles verbonden is" en dat "meubelen de weerslag zijn van menselijke relaties en handelingen". In het derde bachelorjaar verrijkt Philip de studenten met inzichten aangaande meubelontwerp. Ook doceert hij het vak "multidisciplinariteit" waarbij de studenten -dankzij voorbeelden uit andere creatieve disciplines- hun denkbeelden en denkprocessen kunnen verbreden en verrijken. De interieurarchitect moet zich onderscheiden binnen de velden van architectuur en vormgeving door zich verregaand te verdiepen in het brede spectrum van los en vast meubilair met als surplus het aanwenden van mooie objecten en kunstwerken. Philip wijst studenten op de brede waaier van mogelijkheden met appreciatie voor stukken uit het verleden en het heden.

Philip Theys en de praktijk

Philip is interieurarchitect sinds 1998. Hij heeft werk- en praktijkervaring zowel op werven van totaalprojecten als in ateliers van gerenommeerde uitvoerders en ontwerpers zoals bij top-moutin/Maarten van Severen meubelen, Obumex (projecten met onder andere John Pawson, Vincent Van Duysen, Jean De Meulder,...), Axel Vervoordt en RRInterieur Knokke (meer info op www.rrinterieur.be).

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Philip Theys

philip.theys@uantwerpen.be