Sofie Coose

Ik vind het belangrijk dat studenten vertrekken vanuit hun eigen leefwereld en interesses, en connecties leggen met wat hen omringt

Het curriculum vitae van Sofie roert zich langs een master in interieurarchitectuur (KUL Sint-Lucas Gent) en een master architectuur (KUL Sint-Lucas Brussel). Sofie is doctoraatsonderzoeker aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen (UAntwerpen), waar ze onderzoek doet naar maatschappelijk bewustzijn in interieurarchitectuur en de hieruit voortvloeiende invloed op het ontwerpproces en de competenties van de interieurarchitect. Binnen de opleiding interieurarchitectuur geeft Sofie ontwerpbegeleiding in casestudies van het eerste bachelorjaar, waarbinnen wisselende relaties tussen mens, object en ruimte worden onderzocht. Sofie vindt het essentieel dat studenten daarbij vertrekken vanuit hun eigen leefwereld en interesses, en connecties leggen met wat hen omringt. Ze besteedt aandacht aan de ontwikkeling van een experimentele, belichaamde en zorgzame ontwerpattitude en wil studenten via (kleine) ontwerpmatige acties laten onderzoeken hoe zij zich verhouden ten aanzien van grotere maatschappelijke vraagstukken.

Sofie Coose en de praktijk

Sofie deed praktijkervaring op bij verschillende architectenbureaus waaronder Junya Ishigami + associates in Tokio, Japan, en werkte als productiemedewerker bij het Vlaams Architectuurinstituut (VAi).

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina van Sofie Coose
sofie.coose@uantwerpen.be