An Vanderhoydonck

Ik vind het belangrijk het onderzoeken van de basisprincipes diepgaand te begeleiden


An Vanderhoydonck

Sinds 2018 jaar doceert An Vanderhoydonck ‘Initiatie Ontwerp & Casus’ in de 1e bachelor architectuur. An vindt het belangrijk in het eerste jaar het onderzoeken van de basisprincipes diepgaand te begeleiden aan de hand van een zinvol onderbouwd referentiekader, eigen praktijkervaring en logisch opgebouwde oefeningen die voortkomen uit een surrogaat van de gebouwde werkelijkheid.

An is afgestudeerd als architecte aan het Henry van de Velde instituut (nu UAntwerpen) en behaalde daarna een postgraduaat in architectuur en stedenbouw aan het Royal University College of Fine Arts and Architecture in Stockholm.

An Vanderhoydonck en de praktijk

An Vanderhoydonck werkte de voorbije veertien jaar in binnen- en buitenland. Na enkele jaren bij B‑architecten werkt zij nu bij Stramien cvba waar ze diverse projecten opvolgt in zowel ontwerp- als uitvoeringsfase. Stramien is gericht op duurzaam bouwen en duurzame stedenbouw. Een zinvolle integratie van de verschillende disciplines die onze omgeving vorm en kwaliteit geven – architectuur, stedenbouw, ruimtelijke planning en ontwerp van publieke ruimte. Verder heeft zij ook haar eigen bureau met kleinschalige projecten en gaat zij ook samenwerkingen aan met o.a. murmuur architecten.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina's van An Vanderhoydonck
An.vanderhoydonck@uantwerpen.be