Dirk Geldof

Ik wil studenten anders leren kijken naar de stad en haar bewoners


Dirk Geldof

Dirk Geldof is socioloog, met een focus op stad en superdiversiteit. Hij is als deeltijds hoogleraar verbonden aan de opleidingen architectuur en interieurarchitectuur.

In het vak ‘Stadssociologie’ in de 2e bachelor architectuur wil hij studenten anders leren kijken naar de stad, en vooral naar haar bewoners. Ontwerpen, maar voor wie, is de vertrekvraag voor een sociologische verkenning van de stad, van sociale ruimte en van de snel veranderende populatie

Dirk Geldof en de praktijk

Dirk is ook onderzoeker bij het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee), en lector aan de opleidingen Gezinswetenschappen (Odisee) en Sociaal Werk (KDG Antwerpen).

De onderzoeksfocus van Dirk ligt op de stad en haar veranderende bevolking. Hij publiceerde ‘Superdiversiteit. Hoe migratie onze samenleving verandert.’ (9e geactualiseerde druk 2019). De Engelse editie ‘Superdiversity in the heart of Europe’ (Acco) verscheen in 2016.

Hij is ook auteur van ‘Onzekerheid. Over leven in de risicomaatschappij’ (Acco, 5de herziene druk 2017) en is co-auteur van ‘Transmigratie. Hulp verlenen in een wereld van superdiversiteit’ (Acco, 2016). Momenteel begeleidt hij als promotor onderzoek rond vluchtelingen, met aandacht voor hun woonsituatie, woonbegeleiding en veerkracht van vluchtelingen.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina's van Dirk Geldof
Dirk.geldof@uantwerpen.be