Bert Belmans

Vanuit mijn ervaring in de architectuurpraktijk is 'mensgericht bouwen' mijn credo

Bert Belmans

Bert Belmans is deeltijds docent bij de Faculteit Ontwerpwetenschappen. Hij staat in voor het onderwijs van vakken die betrekking hebben op de (materiaal)technische kant van het bouwen.

Bert is van opleiding Ingenieur Architect. Zijn hart gaat sneller slaan van architectuurprojecten waarin structurele logica en bouwtechnische degelijkheid worden gecombineerd met architecturale fijngevoeligheid. Vanuit zijn ervaring in de architectuurpraktijk is ‘mensgericht bouwen’ zijn credo. ‘Mooie’ gebouwen met lage energieprestaties werken niet als je de gebruikers in de kou laat staan.  Dit is, naast een rugzak technische bagage, de belangrijkste les die hij studenten architectuur wilt meegeven.

Bert Belmans en de praktijk

Bert werkte in het verleden bij architectenbureaus ‘De Gregorio & Partners’ en ‘De Architectengroep’. Hij bouwde er voornamelijk ervaring op in architectuurprojecten voor sociale woningbouw.

Daarna begon hij een doctoraat in de bouwfysica aan de Vrije Universiteit Brussel over intelligente sturingen voor ventilatiesystemen. Als onderzoeker is hij gepassioneerd bezig met het ontwikkelen van engineering tools voor de architectuurpraktijk.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina's van Bert Belmans
Bert.belmans@uantwerpen.be