Jan Degeeter

Ik geloof sterk in de kruisbestuiving tussen de bouwrealiteit en de opleiding architectuur


Jan Degeeter

Jan Degeeter is praktijkassistent Ontwerpen in de 1e bachelor. Naast zijn begeleiding in de vakken 'Initiatie Ontwerp' en 'Architectuur en Wonen', is hij ook één van de begeleiders van de jaarlijkse studiereis.

Jan gelooft sterk in het tot stand laten komen van architectuur als team of collectief, en bijgevolg in de kruisbestuiving tussen de bouwrealiteit en de opleiding architectuur. Het begeleiden en aanmoedigen van studenten in hun zoektocht naar betekenisvolle architecturale ingrepen maakt hier inherent deel van uit.

Dit ontwerpend onderzoek ligt voor Jan veeleer in de inpassing in de socio-culturele context, dan wel in het zuiver conceptuele. Duurzame stedenbouw en woonvormen in functie van de gemeenschap, alsook aandacht voor ruimtelijke kwaliteit vormen een vanzelfsprekend uitgangspunt binnen de studio-werking.

Jan Degeeter en de prakijk

Jan studeerde architectuur aan het Henry van de Velde Instituut te Antwerpen en de Technische Universiteit Delft. Na zijn studie werkte hij gedurende vijf jaar voor het gerenommeerde architectenbureau AWG architecten (b0b Van Reeth) te Antwerpen.

Sindsdien is Jan vennoot en oprichter van Enofstudio architectuur, een architectenkantoor dat op middelgrote schaal bouwt in de Vlaamse context. Binnen het kantoor ligt zijn nadruk op ontwerpend onderzoek en procesevaluatie.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina's van Jan Degeeter
Jan.degeeter@uantwerpen.be