Evert Crols

Ik zie het als mijn taak om jonge mensen te enthousiasmeren voor architectuur in het algemeen en ontwerpen in het bijzonder

Evert Crols is verbonden aan de faculteit als zelfstandig academisch personeel. Hij is studiobegeleider bij de bachelors in het tweede en derde jaar.

Evert Crols behaalde zijn diploma architect aan het Henry van de Velde Instituut in 1992 met onderscheiding. Na deze opleiding volgt een masteropleiding aan het Berlage Instituut te Amsterdam. Zijn professionele carrière begint bij het bureau W.J. Neutelings in Rotterdam met het project voor het Minnaertgebouw te Utrecht. Daarna werkt hij bij bureau Urhahn Urban Design in Amsterdam en start vervolgens in 1997 zijn eigen bureau B-architecten nv samen met Dirk Engelen en Sven Grooten.

Evert Crols en de praktijk 

B-architecten zijn ontwerpers van duurzame gebouwen die zowel de stedelijke als de open ruimte versterken. Ze investeren in innovatief onderzoek, publiceren en debatteren, nemen eigen initiatieven en grijpen kansen om de grenzen van ons vak te verleggen. B-architecten opereert internationaal, met gerealiseerde projecten in Nederland, Frankrijk, Spanje, Denemarken, Singapore en China.

Tien jaar na de start van B-architecten richt Evert Crols samen met Sebastiaan Leroy B-bis architecten op. B-bis architecten zijn ontwerpers van kleinschalige architectonische projecten, woninginrichting, kantoren en winkels, scenografieën voor tentoonstellingen en podiumkunsten, tijdelijke installaties en meubeldesign.

In 2021 wordt ook B-city opgericht. B-city begeleidt complexe stedelijke projecten en begeleidt ook de totstandkoming ervan. Projecten met een schaalgrootte die de ambitie hebben om een ​​nieuw stadsdeel te creëren staan ​​centraal in de missie van B-city.

Vandaag zijn B-architecten, B-bis architecten en B-city samen uitgegroeid tot een team van meer dan 75 medewerkers.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina's van Evert Crols

Evert.Crols@uantwerpen.be