Jelle Angillis

Ik geef de studenten mee dat naast concrete ontwerpen ook sociale interactie, handen en arbeid onze gebouwde omgeving hebben gevormd

Jelle Angillis

Jelle Angillis is historicus met een brede interesse in architectuur- en constructiegeschiedenis in combinatie met sociale en culturele geschiedenis. Hij begeleidt de studio Architectonisch ontwerp 1:1 en het vak Architectuurgeschiedenis en de cultuur van het bouwen na 1750. Binnen deze opleidingsonderdelen combineert hij zijn praktische ervaring in de bouwsector met inzichten uit het historisch onderzoek. Jelle geeft de studenten mee dat naast concrete ontwerpen ook sociale interactie, handen en arbeid onze gebouwde omgeving hebben gevormd. Het ontwerp is volgens hem in die zin onlosmakelijk verbonden met de realisatie, de materialen en mensen die de getekende lijnen in de praktijk omzetten. 

Jelle Angillis en de praktijk 

Binnen zijn huidig doctoraatsproject zet Jelle het samenwerken van verschillende actoren in de bouwsector in de schijnwerpers, op de werf en in de onmiddellijke context. Jelle was eerst als arbeider en daarna als projectmedewerker bij het Roeselaerse bouwbedrijf Verstraete van dichtbij betrokken bij het praktische verloop op de bouwwerf. Hij stond aanvankelijk zelf op de werkvloer bij een bedrijf dat zich toelegt op zowel nieuwbouw, renovatie als restauratie. Vervolgens was hij als projectmedewerker bij een sociale huisvestingmaatschappij verantwoordelijk voor het contact met alle betrokken actoren bij het bouwproces en de werfopvolging.  

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina's van Jelle Angillis
jelle.angillis@uantwerpen.be