Maximiliaan Royakkers

​Mijn onderwijsactiviteiten hebben een specifieke interesse in de bredere culture realiteit


Max

Maximiliaan Royakkers observeert hedendaagse sociale, politieke en ecologische kwesties door middel van architecturale productie, artistiek onderzoek en pedagogische experimenten. Daardoor hebben zijn onderwijsactiviteiten een specifieke interesse in de bredere culture realiteit waarbinnen de ontwerper zich begeeft.

Maximiliaan behaalde zijn masterdiploma architectuur aan de KULeuven en een bijkomend diploma aan de Studio For Immediate Spaces van het Sandberg Instituut Amsterdam.

Maximiliaan Royakkers in de praktijk

Maximiliaan werkt in verschillende samenwerkingsverbanden aan projecten van ruimtelijke aard. Zo richtte hij in 2014 samen met architecte, kunstenares en schrijfster Annee Grotte Vikken het platform Albergo Rosa op. Samen onderzoeken ze de connecties tussen het maken en het schrijven om ruimtelijke en materiële realiteiten te verkennen, waarbij verborgen rituelen en betekenislagen in onze hedendaagse ruimtelijke realiteit worden blootgelegd.

Ook maakt hij sinds 2018 deel uit van "Seasonal Neighbours", een langdurig onderzoeksproject naar seizoensarbeid in de landbouwsector. Als architect werkt hij sinds 2015 bij architectenbureau Vplus.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina's van Maximiliaan Royakkers
Maximiliaan.royakkers@uantwerpen.be