Kate Kerkhofs

  

Ik daag mijn studenten uit om vertrouwde conventies in vraag te stellen en beperkingen in te zetten als ontwerptool

Kate Kerkhofs studeerde architectuur aan de Universiteit Antwerpen en ENSA Paris-Belleville. Hierna voltooide ze een educatieve master in de ontwerpwetenschappen, waar ze tijdens diverse stages de complementariteit van ruimtelijk denken en onderwijs exploreerde.
Kate beschouwt architectuur niet als doel maar als middel en koestert een fascinatie voor de (groot)stad met al haar complexiteiten. De gedrevenheid en interesse voor het ontwerpend onderzoek reikt over verschillende schaalniveaus, van object tot stad. In- en uitzoomen verheldert en dit moedigt ze dan ook aan bij de studenten. Ze daagt de studenten uit om vertrouwde conventies in vraag te stellen en beperkingen in te zetten als ontwerptool.

Kate Kerkhofs en de praktijk

Sinds het academiejaar 2021-2022 werkt Kate als praktijkassistent aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen, waar ze deel uitmaakt van het docententeam Initiatie Ontwerp. Tijdens haar stage in Parijs, werkte Kate in een klein team aan de wedstrijdinzending Europan 16, waar het werk over de herbestemming van een oude industriële site in Pont-Aven bekroond werd als laureaat. In 2022 startte Kate bij het Antwerpse kantoor Vermeiren – De Coster Architecten. Bij VDCA werkt ze aan projecten die sterk uiteenlopend zijn in schaal en aard, van haalbaarheidsstudies tot grotere stedenbouwkundige interventies.