Wannes Peeters

Ik ben geïnteresseerd in het verknopen van praxis en theorie


Binnen de opleiding architectuur vervult Wannes Peeters de rol van onderzoeks- en praktijkassistent. Concreet assisteert en doceert hij binnen een atelier-setting in de opleidingsonderdeel ‘Architectuur en Constructie’ en de bachelorproef, beide onderdeel van het 3e (laatste) bachelor jaar.

Wannes is architect en alumnus van de voormalige Artesis Hogeschool (nu UAntwerpen) en het Berlage Instituut en is geïnteresseerd in het verknopen van praxis en theorie.

Verder neemt hij actief deel aan het campusleven zoals het opzetten van de TAXI lezingen en, bijvoorbeeld, door met een groep studenten deel te nemen aan de workshop Encounters in Oprimism: Utopia in a Finite World, georganiseerd door het VAi op de Biënnale van Venetië.

Wannes Peeters en de praktijk

Al geruime tijd combineert Wannes de praktijk van het bouwen als zelfstandig architect met academisch werk allerhande. Essentieel is de ijver om te zoeken hoe verschillende expertises binnen eenzelfde vak elkaar kunnen versterken. Voorbeelden hiervan zijn het assistent-curatorschap voor zowel de 5e IABR 2012: Making City als de tentoonstelling Projecties 6: Van Verbeelding tot Stad en zijn deelname aan de onderzoekgroep ONTO, met name zijn actieve rol in de redactie van het ONTO cahier. Hij was medeauteur van ONTO 00: Architectuur in beeld en was onderzoeksassistent voor het boek The Berlage Survey of the Culture, Education, and Practice of Architecture and Urbanism.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina's van Wannes Peeters
Wannes.peeters@uantwerpen.be