Koen Heyvaert

Ik geef les met een breed werkgebied als achtergrond


Koen Heyvaert

Koen Heyvaert is reeds 15 jaar atelierbegeleider architectonisch ontwerpen. In het architectonisch ontwerpen komen studenten tot synthese. Je leert de ruimtelijke problematiek integraal te benaderen, maar steeds binnen een door docenten duidelijk afgebakende context.

Koen Heyvaert en de praktijk

Koen is oprichter en zaakvoerder van hvh-architecten, waarin hij hedendaagse publieke en private projecten samen met zijn team ontwerpt.

Na zijn stage maakte hij deel uit van de stedelijke planningscel van de stad Antwerpen, vandaag ondergebracht onder het autonoom gemeentebedrijf AG VESPA. Daarin was hij verantwoordelijk voor het ontwerpmatig onderzoek en het planningsproces rond Spoor Noord en het stadsbaken Lobroekdok. Tegelijkertijd studeerde hij stedenbouw en ruimtelijke planning om ook het ontwerpende te kunnen inzetten op een grotere stedelijke schaal.

Binnen zijn praktijk heeft hij ervaring opgebouwd met de bouw van enkele publieke gebouwen en stedenbouwkundige interventies op schaal van het bouwblok. Daarnaast is het bouwen op zich een dagdagelijkse bezigheid bij de realisatie van tientallen private projecten. Hierdoor is zijn werkgebied breed en alles omvattend, ‘van stoel tot stad’.

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina's van Koen Heyvaert
Koen.heyvaert@uantwerpen.be