Mario Rinke

Ik onderwijs de relatie tussen structuur en constructie in architectuur


Mario Rinke

Mario Rinke onderwijst de relatie tussen structuur en constructie in architectuur. Als bouwkundig ingenieur met veel praktijkexpertise is hij onderzoeksmatig sterk geïnteresseerd in de transformatie en circulatie van technische kennis, materialen en organisaties. Vanuit een culturele en historische visie onderzoekt hij onder meer circulaire en hybride materiaalconcepten en de geschiedenis van industriële materialen, zoals gewapend beton en industrieel hout (glulam). Hij geeft ook regelmatig internationale design&build workshops waar hij de rol van vakmanschap en technologie in het hedendaagse bouwen onderzoekt.

Hij behaalde zijn diploma aan de Bauhaus Universiteit Weimar en een doctoraatsdiploma aan het ETH Zürich. Hij was onderzoeker en docent aan de afdeling architectuur van de ETH Zürich en docent aan de Luzern University of Applied Sciences and Arts.

Mario Rinke in de praktijk

Na een aantal jaren als ingenieur voor kantoren in Londen en Zürich te hebben gewerkt, bouwde hij zijn eigen praktijk uit in Zürich. Mario is ook lid van diverse wetenschappelijke commissies, recensent voor tijdschriften en stichtend lid en lid van de raad van bestuur van de International Association of Structures and Architecture (IASA).

Mario Rinke is de woordvoerder van de onderzoeksgroep Henry van de Velde.